Kalibrerer DU? skjermen din

Charlotte
har en undersøkelse/ noen tips angående kalibrering av skjerm,
dette er noe som er veldig viktig men få gjør, eller de skjønner ikke verdien og poenget med å gjøre det, jeg anbefaler alle å lese dette og gå inn til charlotte å stemme.

Jeg oppdaget for en stund siden hvor gale skjermer kan være. Jeg kikket på en arbeidskollega sin skjerm, på mine egne blogg bilder, og alle bilder så skikkelig utbrent og blå ut. Jeg fikk hakeslepp, og tenkte på alle menneskene som kanskje så bildene mine på den måten. Jeg legger jo aldri ut utbrente (overeksponerte/undereksponerte) bilder, og er veldig nøye med det. Jeg kalibrerer skjermen min selv. Og anbefaler alle å gjøre det, ikke for min del, men for deres egen, tenk på hvordan andre skal se dine bilder, og hvordan ser de ut på print i forhold til skjermen din. Redigerer du bilder på en dårlig skjerm, redigerer du alle bildene etter hvordan skjermen ser ut og ikke ut ifra hvordan de egentlig ser ut. (hvis det var forståelig?) Litt om lett kalibrering her. Hvis du vil ha mer avansert skjermkalibrering finnes bedre hjelpemiddler for det. Jeg bruker Spyder 3. Jeg har laget en vote, fint hvis du hadde tatt 2 sek. og svart, hadde vært spennende å sett hvor mange som var flinke til dette.